in ,

Bungkusan Berharga Ditinggalkan Di Pejabat Pos Selama 10 Tahun Tapi Tiada Siapa Pun Tahu.. Apabila Dibuka Buatkan Semua Orang TERKEJUT!!

tersimpan selama 10 tahun

Melihatnya dari kotak luarnya sahaja sudah dapat dilihat tandanya seperti sebuah motosikal! Setelah 10 tahun berlalu dan tidak ada yang mengambil pakej ini, akhirnya mereka membuka kotaknya untuk diperiksa.

Walaupun sudah lebih 10 tahun berlalu dan keadaan kotaknya berdebu dan berkulat, tetapi keadaan motor di dalamnya tetap terjaga dan masih baru seolah ada yang menjaganya saban hari.

motosikal ducati

motorsikal

Selepas berita ini tersebar dan ramai yang mendengar tentang penemuan ini kesemua pekerja di sana terus datang mengerumuni motor berkenaan. Telah 10 tahun lamanya motor ini ada di gudang mereka dan anehnya;

TIADA SIAPA YANG MAHU!

Semuanya masih benar benar kelihatan baru dan tidak memiliki sebarang kecacatan atau tanda kerosakan yang dapat dilihat melalui pemerhatian luaran. Semuanya terjaga rapi dan masih dalam keadaan yang baik.

motosikal ducati

motosikal ducati

motosikal ducati

motosikal ducati

Setelah mereka melaporkan tentang perkara ini kepada pihak berkuasa, akhirnya hakim memutuskan untuk memberikan motor Ducati ini kepada pegawai paling senior di syarikat itu yang ternyata adalah seorang wanita tua! Alasannya adalah kerana selama 10 tahun ini, wanita ini yang menjaga keberadaan motosikal berkenaan.

Written by Sazarimma

Seorang yang suka mempelajari sesuatu yang baru dan gemar melakukan aktiviti lasak. Seorang penjawat awam yang amat optimis, kemahiran berkomunikasi dengan sesiapa sahaja dan suka membaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments