in

Hentikan Sel Kanser Payudara Wanita Dengan Mengamalkan Buah-buahan Yang Ajaib Ini

Anda boleh menghentikan pertumbuhan dan penyebaran sel kanser payudara, dan mengawal diabetes dengan buah yang luar biasa ini. Lihat saja artikel di bawah ini dan ketahui lebih lanjut mengenai buah peria yang luar biasa dan hebat ini. Pertama, anda harus tahu bahawa ini adalah buah Asia yang popular yang kelihatan seperti timun dengan ketuat.

Namanya adalah melon pahit atau dipanggil peria ini adalah buah yang mengagumkan mempunyai sejarah penggunaan lama dalam bidang perubatan tradisional dan ianya amat dikenali di dua negara seperti India dan Cina yang menggunakannya dalam perubatan selain dalam masakan.

Tetapi penyelidikan baru-baru ini dari St Louis University (SLU) menunjukkan bahawa melon pahit atau peria berfungsi sebagai keseluruhan lebih daripada sekadar labu yang lazat, menunjukkan daya maju dalam pencegahan dan rawatan kanser.

Melon Pahit vs Sel Kanser Payudara

Sekumpulan pakar dari SLU sedang memperluaskan penyiasatan mereka terhadap kesan anti-kanser melon pahit, yang telah menunjukkan bahawa buah ini dapat mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser payudara. Kali ini, Dr. Ratna Ray, Ph.D., penyokong lama melon pahit untuk kegunaan ubat-ubatan, sedang mengkaji bagaimana buah itu dapat membantu mencegah prostat dan lain-lain bentuk dan jenis kanser.

Dan Dr. Ray juga berfikir bahawa apa yang dia ketahui mungkin bermanfaat dengan baik dalam rawatan kedua-dua kanser kepala dan leher.

Memandangkan ekstraknya menunjukkan faedah anti kanser yang umum, membangkitkan apoptosis dalam sel-sel kanser dari pelbagai jenis, melon pahit memegang potensi besar dalam bidang ubat anti kanser.

Dalam kajian ini, Dr. Ray akan memberi ekstrak melon pahit kepada tikus dengan kanser kepala dan leher untuk melihat jika buah itu menunjukkan keberkesanan dalam vivo. Berdasarkan penemuan ini, melon pahit boleh menjadi subjek uji klinikal fasa I pada manusia, yang berpotensi menjadi rawatan lini pertama untuk kanser yang tidak melibatkan penggunaan kemoterapi atau radiasi.

Secara umumnya dari segi kanser, melon pahit bertindak di peringkat sel untuk menghentikan sel-sel kanser dari kedua-dua mendarab dan menyebar.

Bertindak dengan pelbagai laluan, termasuk beberapa jalur transduksi isyarat, peria memfasilitasi cara semula jadi badan untuk membasmi sel-sel kanser dengan sendirinya, yang secara berterusan untuk mencegah pembentukan tumor.

Peria vs Jenis-2 Diabetes

Saya benar-benar berfikir bahawa anda akan kagum ketika kami memberitahu anda bahawa buah yang luar biasa ini juga sangat berguna dan bermanfaat dalam rawatan diabetes jenis-2, membantu meningkatkan pengambilan glukosa untuk melegakan beberapa beban gula darah yang berlebihan.

Lihatlah artikel di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ini – kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa melon pahit mengandungi sebatian khas yang mengaktifkan protein kinase AMP-aktif atau AMPK, enzim sel yang membantu melindungi daripada obesiti dan diabetes dengan menggalakkan Pergerakan pengangkut glukosa ke permukaan sel.

Proses ini, penyelidik telah menentukan, dengan ketara meningkatkan fungsi metabolik, sekali gus meminimumkan kerosakan yang disebabkan oleh pengambilan gula yang berlebihan.

Ini bermakna lebih banyak pengangkut di permukaan sel meningkatkan pengambilan glukosa dari peredaran darah ke dalam tisu badan, seperti otot, sehingga menurunkan kadar gula darah.

Penyelidik juga mendapati bahawa melon pahit mempunyai kesan hypoglycemic sederhana dan mengurangkan kadar fruktosamin dari garis dasar di kalangan pesakit diabetes jenis 2 yang menerima 2,000 mg / hari.

Sumber: Sehinggit

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

2 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0