in

ISTERI MEN4NGIS BAKI DUIT TINGGAL RM22.90 NAK GUNA SAMPAI HUJUNG BULAN . “LAGI DUIT DALAM ACC BANK L3SAP”

Sebelum ini k3coh duit pelanggan bank ‘hil4ng’ begitu sahaja dan ini membuatkan ramai pengguna bank berasa c3mas dan membayangkan,

pasti ada tind4kan mempertingkatkan kesel4matan yang dibuat oleh p1hak bank bagi memastikan insid3n seperti itu tidak berulang kembali.

Namun belum pun sempat reda isu tersebut, wargamaya sekali lagi dik3jutkan dengan perkongsian daripada seorang wanita yang men4ngis apabila duit baki yang ada di dalam ak4un tinggal RM22.90.

Tharina Amri berkongsi berkenaan ins1den duitnya les4p dalam ak4un CIMB dan hanya berbaki RM22.90 sahaja dan hal ini mencetuskan rasa simpati wrganet.

Difahamkan walaupun jumlah wang yang ‘dicur1’ tidaklah hingga menc3cah puluhan ribuan ringgit namun bagi sesetengah antara kita nilai ratusan ringgit juga cukup besar jumlahnya.

Nampaknya sc4mmer semakin rancak dan ‘bijak’ mengambil wang pel4nggan bank tanpa perlu TAC!

Daripada perkongsian Tharina ada memaklumkan bahawa dia sedikit pun tidak meny4ngka hal ini boleh terjadi pada dirinya. Sebelum,

ini hanya membaca kisah-kisah orang lain yang kehil4ngan wang akibat sc4mmer, namun beberapa hari lalu dirinya sendiri mengalaminya.

Wang dalam akaun hanya berbaki RM22.90 dan lebih meny3dihkan menurutnya duit itulah sahaja yang ada untuk men4mpung kehidupannya hingga hujung bulan ini.

Selama ni tgk org hok kene.. kali ni aku pulok yg kene

Allahuakbar sekelip mata duit hil4ng tanpa sampai TAC ke ape tu je wehh duit blnje smpai akh1r bulan saloh nape la aku smpai kene gini nya tinggal byk tu je mmg xselamat dh simpan dalam acc lening

Berkongsi lanjut susulan kehil4ngan wang tersebut, Tharina memaklumkan bahawa dia telah pergi ke CIMB bank dan kad sudah pun di block.

Namun hingga kini, masih menunggu sias4tan dan jauh di sudut h4ti dia sendiri tidak begitu yakin duit yang hil4ng daripada akaunnya itu dapat dikembalikan semula.

Meninjau diruangan komen ada juga yang berkongsi pengalaman berdepan dengan mas4lah yang sama. Antaranya komen daripada Noorlela Hj Saion, tulisnya “gi bank cimb..isi dispute form. Tunjuk kat peg4wai.

Save pdf slip pengeluaran tu. Atau print,bagi pd pegawai. Akak baru kena jgk,rhb bank. Rm700++ sc4mmer amik duit…tetiba dpt sms tac no. Alhamdulillah dah dpt balik semula duit. Seminggu shj dah dpt.”

Begitu juga komen daripada Mizlilly Lyana berkongsi pengalaman, “Husband saya pun baru kena beberapa hari lepas. .memang term3nung dibuatnya. Baru seminggu gaji. Nasiblah komitm3n utama da settle terus lepas gaji. Kalau x mer4ung

Manakala Tengku Nurfatnin memberi pering4tan, ujarnya “Dapat mesej berbentuk link jgn tekan dpt call sruh bg ic jgn bgi dpt link terima b4ntuan kerajaan jgn buka sc4mmer xperlu TAC dah kita tekan link pun diorang dah boleh ambil.”

Sumber : Tharina Amri

Written by comel np

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0