in

Jika ada yang beli penyapu lidi kami yang Berhrga 30sen supaya kami dpt beli makanan, kami hnya mampu mkn sekali sehari,” Ayah dan ibu dah lama Meninggl dunia begitu pilu.

Jika ada yang beli penyapu lidi kami yang Berhrga 30sen supaya kami dpt beli makanan, kami hnya mampu mkn sekali sehari,” Ayah dan ibu dah lama Meninggl dunia begitu pilu.

3 AdikBeradik Y4timPiatu Makan Sekali Sehari, Hidup Sendirian Dan Sering Menahan Lapar

Ya Allah, mereka membuat penyapu lidi supaya untuk dijual dengan hrga RM0.30sen satu ikat penyapu lidi supaya mereka dapat membeli makanan. Bergelinangan air mata bila mbaca kisah 3beradik ini

BACA : Saya H4iran Kenapa Semakin Banyak Burung” Kej4dian PeIik Burung Asyik Kervmun Pvsara Bapa Terj4wab

Tidak mempumyai Ayah dan Ibu, 3 anak ʏᴀᴛɪᴍ ᴘɪᴀᴛᴜ ini terpaksa berjuang sendiri demi untuk terus bertahan hidup.

Dalam seminggu mereka hanya mampu membuat 20 ikat saja. Artinya dalam seminggu mereka hanya dapat mengumpulkan duit sebanyak RM6 sahaja.

Ayah mereka telah meninggl dunia 2 tahun yang lalu, manakala Ibu mereka sudah lebih lama meninggl dunia.

Adik beradik bertiga saat ini tinggal disebuah rumah peninggalan orang tua mereka yang kini sudah mulai hampir rosak dan tidak akan bertahan lama.

‘Begitu pilu, saya sampai terdiam melihat keadaan 3 anak yatim ini, tidak terbayang dengan keadaan mereka harus bertahan hidup sendiri, sedihnya mereka selalunya makan hanya sekali sehari, kerana itu saja kemampuan mereka.” kata penjaga Rumah nak yatim piatu.

Fatmawati, adalah anak sulung dari 3 orang ʏᴀᴛɪᴍ ᴘɪᴀᴛᴜ ini, terkadang ketika Fatmawati pergi sekolah dia sanggup membawag adiknya pergi ke sekolah kerana tidak ada orang yang akan mengurus Aizil dirumah kerana Aeni juga pergi sekolah.

Ketiga beradik itu selalu pergi ke hutan dengan jalan yang sangat curam, untuk mengambil daun sawit untuk dijadikan penyapu.

Untuk pengetahuan ramai Tiga beradik ini berada di Indonesia.. Doakan semoga anak-anak ini diberikan perlindungan Allah dan sentiasa dimurahkan rezeki.. Amin2

SUMBER/KREDIT : JOHODAILY

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang di berikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di mediamaklumat

 

Written by angah k k

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0