in

Masuk Simpang Secara Mengejut, Satu Keluarga Terbabas Ke Dalam Parit

signal

Semalam, video memaparkan sebuah kenderaan terjatuh ke dalam parit telah menjadi tular di Facebook.

Menerusi rakaman video tersebut, pada mulanya pemandu itu dipercayai sedang berborak dengan isterinya. Namun kenderaan dihadapannya membrek secara tiba-tiba menyebabkan pemandu tersebut hilang kawalan dan terus membelok ke sebelah kiri jalan untuk mengelak dari terlanggar kenderaan di hadapannya.

Ketika pemandu itu membelot ke bahu jalan, tiba-tiba ternampak sebuah kereta jenis Proton Saga sedang membelok ke arah kiri untuk memasuki simpang. Sekali lagi pemandu tersebut terpaksa mengelak dan akibatnya terbabas ke dalam parit.

Keadaan lebih mencemaskan ketika kenderaan itu sedang berada di dalam parit, tiba-tiba terdengar suara bayi menangis.

Di bawah merupakan video rakaman kejadian:

Seram.. SK tak nak cakap sape yang salah, tapi ada suara baby kot dalam tu.. be alert, jaga jarak kenderaan, patuhi had laju..

Posted by Siakap Keli on Thursday, 8 June 2017

Rata-rata netizen mengecam pemandu Proton Saga tersebut kerana dikatakan menjadi punca utama kemalangan itu. Jika dilihat pada minit -0:11, Proton Saga itu lambat memberi signal dan terus membelot ke kiri simpang. Akibat tindakannya itu, kenderaan di belakangnya terpaksa membrek secara mengejut.

Namun segelintir netizen mengandaikan pemandu yang terbabas ke dalam parit itu tidak fokus pada pemanduan dan mungkin juga sedang menggunakan telefon bimbit ketika memandu.

Apa pun, semoga video ini menjadi ikhtibar buat kita semua. Berhati-hatilah ketika memandu terutamanya apabila pulang ke kampung untuk menyambut Hari Raya yang bakal tiba. Pandu cermat, jiwa selamat!

Yang paling penting, gunalah “signal” sebaiknya.

Korang tau tak Sigkenal tu apa ?? Nah Tengok Ni..

Sempena nak raya , saya share Tutorial bagi "sigkenal "#Sigkenal #Klickklockklickklockklickklock

Posted by Nurhayati Tahir on Tuesday, 6 June 2017

Sumber: CARI

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0