in

Gambar Minhipsters Series Menteri Kabinet Baru Jadi Perhatian Netizen

gambar Minhipsters Series kartun menteri kabinet malaysia

Orang Malaysia sememangnya sangat kreatif dan mempunyai daya kreativiti yang tinggi sehingga mampu menciptakan berbagai idea yang boleh mengharumkan nama negara Malaysia di mata dunia. Ini dibuktikan dengan bermacam pencapaian yang telah dilakukan oleh ramai anak Malaysia.

Terkini, seorang anak muda yang hanya dikenali sebagai Aizat Paharodzi melalui akaun Instagram miliknya @aizat.phrdz jadi viral secara tiba-tiba apabila artwork atau hasil lukisan kreatif yang dipaparkan di Instagram telah menarik perhatian ramai netizen sehingga memperolehi ribuan perkongsian.

Minhipsters Series Menteri Kabinet Baharu

Hasil kreativiti Aizat dengan melukis gambar comel dan cute Minhipsters Series dengan mengambarkan barisan kabinet baru yang terdiri daripada Tun Dr Mahathir Mohamad, Dr Seri Wan Azizah, Mat Sabu, Lim Guan Eng dan juga Muhyiddin Yassin.

Perdana Menteri Mahathir Mohamad
YAB TUN DR. MAHATHIR BIN MOHAMAD
Wan Azizah
YAB DATO’ SERI DR. WAN AZIZAH BINTI WAN ISMAIL
Menteri pertahanan Mat Sabu
YB TUAN HAJI MOHAMAD BIN SABU

Gambar-gambar tersebut dilihat sangat cantik dan masing-masing mempunyai style yang tersendiri seolah-olah sangat sesuai dengan penampilan menteri-menteri tersebut. Semua lukisan berkenaan juga turut mendapat perhatian ramai netizen malahan ramai yang memuji hasil kerja tangan Aizat dengan menyatakan anak muda ini sangat kreatif dan wajib dibawakan ke hadapan untuk mendapatkan peluang yang lebih baik untuknya.

lim guan eng
YB TUAN LIM GUAN ENG
muhyiddin yassin
YB TAN SRI HAJI MUHYIDDIN BIN HAJI MOHD. YASSIN

Bukan itu sahaja, dua gambar lain yang tidak disangka-sangka netizen turut dikongsikan Aizat melalui akaun Instagram miliknya iaitu gambar bekas Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib Razak dan juga Dato Seri Anwar Ibrahim yang turut mendapat perhatian ramai rakyat Malaysia yang rata-rata di antara mereka memuji lukisan yang dilukis oleh Aizat ini.

Anwar Ibrahim
Datuk Seri Anwar Ibrahim
Najib Razak
Dato’ Seri Najib Razak

Walau bagaimanapun, gambar-gambar barisan kabinet berkenaan juga turut jadi tular di laman sosial Facebook dan yang sangat menarik adalah apabila gambar Menteri Pertahanan iaitu Mat Sabu telah menjadi pilihan netizen dan terbukti ramai yang menyukai beliau sehingga gambarnya mempunyai LIKE yang tertinggi diantara semua gambar.

Syabas kami ucapkan kepada Aizat Paharodzi kerana melukis gambar-gambar berkenaan yang dilihat sangat disukai ramai netizen. Keep it up!

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0