in

P0lis trafik tutup jalan ingatkan Ag0ng nak lalu. Tiba-tiba lelaki ini meluru ketengah simpang. Ini yang dia buat.

Menurut pengkaji tersebut, kucing secara keseluruhannya pemalas, namun ini tidak bermakna yang mereka tidak memberikan kesan kepada persekitaran dengan pergerakan mereka yang minima ini.

Berdasarkan kajian ini, jumlah kesan terhadap kesemua kucing yang dibela di lingkungan persekitaran urban boleh memberi kesan negatif terhadap kehidupan liar oleh kerana kucing boleh memburu hidupan reptilia, burung dan spesis yang terancam.

Kebanyakan pemilik kucing kurang bimbang mengenai spesis terancam yang akan menjadi pupus dan lebih bimbangkan keselamatan kucing mereka apabila berada di luar.

Ada sekor kucing kemungkinan kucing itu kena langgar dan tak mampu nak berjalan. Kebetulan ada p0lis yang naik motor nampak. Tiga biji motor p0lis berhenti di tengah trafik light. Untuk selamatkan kucing tersebut. Salah seorang cuba mebantu kerana melihat lelaki berbaju biru itu terkial-kial cuba untuk menyelamatkannya. Ramai yang kagum dengan p0lis tersebut untuk selamatkan kucing itu. Pemuda berbaju biru itu membawa kcuing tersebut ke klinik berhampiran dan malangnya ia tidak dapat diselamatkan.

Komen; 

besar pahala tu! kucing kesayangan nabi

Jangan lupa like share komen. Terima kasih!

Sumber:I Muslim Network

 

Written by comel np

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0