in

Polis Menahan Remaja 14 Tahun Kerana Liwat Lelaki OKU Selepas Melihat Rakaman CCTV Dalam Masjid

budak ditangkap

Pihak polis telah membuat tangkapan terhadap seorang remaja yang dipercayai bawah umur berusia 14 tahun kerana dikatakan telah meliwat seorang lelaki kurang upaya (OKU) yang berusia pertengahan 30-an di dalam sebuah masjid.

Remaja terbabit telah ditahan polis pada Jumaat lalu selepas adik kepada mangsa membuat laporan di Balai Polis Gemas pada awal pagi selepas mendapat tahu tentang kejadian tersebut daripada seorang ahli jawatankuasa (AJK) masjid berkenaan.

kes budak sekolah
Budak lelaki berusia 14 tahun ditahan polis.

Menurut laporan Ketua Polis Daerah Tampin, Superintendan Hamazah Abdul Razak, suspek adalah seorang pelajar sekolah telah ditangkap dan ditahan reman untuk membantu siasatan berkaitan dengan kes berkenaan.

Mangsa kemudiannya telah dibawakan ke Hospital Tampin untuk mendapatkan rawatan dan pemeriksaan berhubungan dengan insiden berkenaan.

Melalui siasatan, kejadian tersebut dapat diketahui oleh AJK masjid selepas mangsa ada mengadu kepadanya yang mangsa telah mengalami sakit di bahagian punggungnya kerana atas perbuatan suspek, jelasnya lagi.

Hamazah turut berkata, mangsa yang merupakan seorang OKU dalam masalah pembelajaran, menceritakan kejadian tersebut kepada AJK masjid berkaitan dengan kelakuan suspek yang menyuruhnya meniarap sebelum melakukan perbuatan terkutuk tersebut.

Menurut beliau lagi, kejadian tersebut adalah yang pertama kali terjadi di daerah itu dan melalui semakan kamera litar tertutup (CCTV). mereka mendapati, kejadian itu berlaku di dalam kawasan masjid kira-kira jam 2.50 petang.

lelaki oku
Keratan akhbar dari Forum Cari

Mangsa ada membuat aduan bahawa merasa sakit dan suspek juga turut berpesan supaya mangsa jangan memberitahu kepada sesiapa mengenai kejadian itu serta turut mengambil duit mangsa sebanyak RM3.

Polis juga telah membuat rampasan terhadap suspek yang berupa pakaian mangsa dan suspek kemudiannya telah dihantar ke Jabatan Kimia untuk tujuan siasatan dan analisis.

Kes berkenaan kini telah disiasat di bawah Seksyen 377C Kanun Keseksaan, jelas Hamazah lagi.

Bagaimana perkara begini boleh berlaku terhadap seorang remaja yang berusia 14 tahun?

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0