in

[Terkini] ‘Rindunya Mama Padamu Aariz..’ Anak 5 Bulan ‘Prgi’ Dgn Tiba2 Ktika Berada Di Taska.

Taiping: Tiga tahun Aisyah Abdul Aziz dan suami, Azrai Ramly menanti kehadiran anak lelaki dan doa mereka termakbul apabila dikurniakan bayi diberi nama Aariz Nuh pada 13 Februari lalu.

Kehadiran Aariz memberi sinar dalam kehidupan mereka namun yang terindah hanya sementara apabila anak bongsu mereka itu dijmput Ilahi pada 3 Ogos lalu ketika berusia lima bulan.

Aariz melninggaI dunia pada jam 12.05 tengah hari selepas dihantar ke sebuah taska dan punca kema.tian masih beIum diketahui kerana perlu menunggu Iaporan lengkap bdah sias.at.

Lebih menydihkan apabila Aariz pergi seminggu sebelum Azrai menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-34, 10 Ogos lalu.

Kisah meru.ntun hati itu mendapat perhatian netizen selepas Aisyah, 33, memuat naik video di TikTok miliknya, baru-baru ini.

Menerusi video itu, kelihatan Aisyah memangku Aariz yang dibaIuti kain batik dalam keadaan tidak bernywa.

Berkongsi kisah sebenar, Aisyah berkata, video itu dimuat naik sebagai kenangan dan untuk meIepaskan rindu terhadap anaknya.

“Orang yang datang ziarah di rumah mungkin nampak saya kuat namun saya sebenarnya tldak tahu bagaimana untuk meIuahkan perasaan rindu pada anak.

“Jadi, perkongsian di TikTok itu sahaja cara untuk meIuahkan apa yang terpe.ndam kerana hendak mera.tap tidak boleh, nak menan.gis pula sampai bila?

“Tak sngka ramai yang menonton termasuk perkongsian video suami, malah ramai yang mendoakan dan itu (doa) membuatkan saya bangkit,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menceritakan apa yang berlaku, Aisyah berkata, pagi hari kejadian, suaminya menghantar Aariz ke taska sebelum ke tempat kerja.

Katanya, pada jam 12.05 tengah hari, dia menerima panggilan daripada pihak taska memaklumkan anaknya berada di sebuah hspital swasta, di sini.

“Saya datang bersama suami dan setibanya di hspital, kami nampak dktor dan jururwat ada di sisi Aariz sebelum memberitahu yang anak kami sudah tlada.

“Saya terus peIuk suami ketika itu dan sdih sangat hingga tertanya-tanya mengapa Aariz boleh mninggaI dunia sedangkan saya sudah menghantarnya ke tempat yang terbaik tetapi tenang semula selepas mengenangkan Rasulullah yang juga diuji dengan kema.tian anak Baginda.

“Lagipun Aariz sudah pasti di syurga, jadi ia hadiah buat kami sekeluarga apabila tahu dia di tempat yang baik di sisi yang Esa,” katanya.

Aisyah berkata, anak sulungnya, Afea Naela, 6, yang paling terkesan dengan pemerg1an Aariz.

“Sebelum adanya Aariz, saya sudah ada dua cahaya mata perempuan dan tidak kisah jika dapat lagi yang sama (anak perempuan).

“Bagaimanapun anak perempuan saya berdoa supaya dapat adik lelaki malah dia yang paling teruja sejak hari pertama Aariz dilahirkan.

“Sejak Aariz pergi, hampir setiap malam Afea mena.ngis dan cium bantal adiknya kerana rindu,” katanya.

Menurutnya, suaminya juga sdih kerana dia bekerja syif dan mengakui masih beIum sempat meluangkan banyak masa bermain dengan Aariz berbanding dirinya yang menjaganya sendiri ketika dalam tempoh berpntang.

Sumber: hm

Written by comel np

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0