in

Tunggu Sahabat Karib Untuk Balik Ke Hostel Bersama, Rupa-Rupanya Dia Sudah Balik Ke Rahmatullah, Aku Tak Boleh Terima..

Kenangan sewaktu adalah antara kenangan yang amat indah dalam hidup kita, lebih-lebih lagi ketika melalui zaman persekolahan dan belajar di universiti atau pun kolej, kerana kita dikelilingi ramai rakan dan sahabat yang selalu bersama walau di mana sahaja berada.

Paling menyeronokkan apabila segala aktiviti yang dianjurkan pihak kolej, pasti akan dilakukan bersama, sama ada aktiviti di luar kolej atau dalam kolej. Aktiviti-aktiviti ini telah merapatkan perhubungan antara rakan kita dan bertambah rapat dan dekat apabila kita tinggal bersama di bawah satu bumbung asrama atau rumah sewa.

Dek kerana keakraban inilah ramai di antara kita telah menganggap rakan sekolej seperti keluarga sendiri kerana di kala susah dan senang kita, mereka sentiasa ada bersama sehingga sanggup membantu dan memberikan pertolongan apabila kita memerlukannya. Walau bagaimanapun, kadang kala rakan yang kita hormati dan disayangi itu amat disayangi oleh Allah SWT apabila mengambilnya daripada kita tanpa disangka.

Satu kisah yang dikongsi oleh seorang netizen ini amat meruntun hati sesiapa sahaja yang membacanya malah turut menarik perhatian ramai netizen apabila kisahnya itu jadi tular dan tersebar di media sosial.

Semuanya bermula apabila perkongsian lelaki tersebut menyatakan bahawa dia menunggu kepulangan rakan karibnya untuk pergi ke asrama semula bersama-sama. Tetapi, rakannya itu tidak kunjung tiba selepas dikatakan terbabit dalam kemalangan jalan raya sehingga meragut nyawanya.Kisah tersebut memaparkan arwah dan sahabat baiknya yang bernama Kim yang tinggal bersama-sama di asrama sebagai room mate yang amat rapat seperti adik-beradik. Mereka berdua dipercayai mengambil jurusan Nursing bersama-sama di salah sebuah institusi di Bukit Merah, Perak.

Melalui gambar yang dipaparkan dan dimuat naik oleh Kim ke media sosial, Kim menyatakan dia sedang menunggu rakan baiknya itu untuk pulang ke hostel bersama-sama.

Walau bagaimanapun, rakan baiknya itu dikatakan telah meninggal dunia selepas terlibat dengan satu kemalangan jalan raya yang membabitkan sebuah kenderaan yang dipercayai dipandu di lorong kecemasan serta turut memberhentikan kenderaan tersebut secara mengejut yang menyebabkan mangsa dikatakan tidak sempat untuk mengelak, lalu berlakunya kemalangan yang meragut nyawanya serta merta.


Salam takziah diucapkan kepada keluarga mangsa, semoga tabah dan redha di atas pemergiannya dan semoga rohnya dicucuri rahmat.

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0