in

(VIDEO) Ustaz Sanggup Mencuri Nak Kahwin Baru Punya Hal

kes ustaz mencuri kedai emas

Zaman sekarang macam-macam kes berlaku dan tak semua orang boleh dipercayai. Ada yang sanggup menipu dan sanggup mencuri kerana untuk kepentingan diri sendiri tanpa memikirkan akibat dan kesan akibat perbuatan keji mereka itu.

Beberapa hari lepas, seorang pengguna Facebook turut berkongsi satu kes yang amat memalukan dan telah didedahkan beliau di laman sosial itu bagaimana tindakan seorang lelaki yang dipercayai sebagai seorang ustaz yang sanggup mencuri di kedai emas miliknya.

‘Assalamualaikum, mohon viralkan orang ini sehingga saya selesai urusan dengannya. Dia telah melarikan barang kemas di kedai saya dengan jumlah yang banyak. Sekarang masih bebas dengan ikat jamin.

mencuri barang kemas
Sumber: Facebook

Sungguh memalukan apabila dilaporkan yang lelaki yang mencuri itu adalah seorang ustaz dan dikatakan beliau adalah seorang yang berkelulusan tinggi dari Yaman. Menurut mangsa, ustaz terbabit berasal dari Shah Alam dan kini menetap di Taman Bukit Mentakab, Pahang.

‘Motif dia mencuri kerana untuk kahwin baru. Mungkin juga berpakat dengan perempuan tersebut sebab sampai sekarang sama-sama melarikan diri selepas hari kejadian’.

mencuri barang kemas
Ustaz tersebut bersama pasangannya.

Menurut mangsa lagi, kes berkenaan telah pun dilaporkan kepada pihak polis dan pencuri terbabit juga dikatakan sedang bebas dengan ikat jamin. Mangsa juga mengambil keputusan untuk tidak membuang perkongsian ini di Facebook selagi wang kecurian tersebut dipulangkan semula.

Mangsa juga turut berpesan kepada orang ramai agar terus berhati-hati sekiranya berjumpa dengan lelaki tersebut kerana tidak mustahil perkara yang sama akan berulang lagi.

Untuk mengingatkan orang ramai tentang kejadian tersebut, mangsa turut berkongsi rakaman video dari CCTV pada hari kejadian untuk tatapan orang ramai dan juga sebagai bukti bahawa lelaki tersebut sememangnya mencuri.

Ramai netizen yang mengikuti perkongsian ini turut melahirkan rasa simpati dan mengecam dengan tindakan lelaki terbabit serta turut menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan yang sewajarnya dengan segera untuk dijadikan pengajaran kepada mereka yang berkenaan.

komen netizen
Antara komen netizen berhubung kejadian ini.

Banyak lagi cara lain untuk mendapatkan duit kalau nak berkahwin. Apabila mencuri seluruh keturunan keluarga pasti malu dengan perbuatan lelaki ini.

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0