in

(VIDEO) Gelagat Anak Gajah Merajuk Rebahkan Diri Tarik Perhatian

seekor anak gajah yang comel

Anak gajah juga memiliki sifat dan perangai yang hampir serupa dengan kanak-kanak iaitu gemar mencari perhatian dan sekiranya tidak mendapat sesuatu yang diinginkan atau tidak diendahkan oleh ibunya, kanak-kanak akan merajuk dan anak gajah juga mempunyai sikap sedemikian.

Di dalam video di bawah, anak gajah ini merajuk hingga mencampakkan dirinya ke tengah jalan. Anda pasti terhibur melihat seekor anak gajah ini yang kelihatan seperti perangai manusia atau perangai kanak-kanak sekarang.

anak gajah merajuk

Ia kelihatan seperti anak kecil yang tidak mendapat permainan yang diinginkann, anak gajah ini cuba untuk menarik perhatian ibunya serta turut mengulingkan dirinya ke tengah jalan sebagai tanda protes atau kerana inginkan permintaannya dipenuhi, mungkin.

anak gajah dengan keluarga

Sedang anak gajah ini membiarkan dirinya terbaring di tengah jalan itu, tiba-tiba beberapa gajah dewasa yang lalu berdekatannya hanya membiarkan anak gajah ini merajuk seorang diri seperti yang dilakukan kebanyakan ibu bapa apabila anak kecil mereka merajuk.

anak gajah comel

Akhirnya, anak gajah yang tantrum ini bangun selepas gelagatnya itu tidak dilayan oleh mana-mana gajah dalam kumpulannya seolah-olah ia sedar bahawa rajukannya itu tidak dilayan dan tidak memberikan apa-apa perubahan atau keinginannya itu tidak tercapai walaupun berbuat demikian.

Sumber: Siakapkeli.my

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0