in

(VIDEO) “Bila Azan, Saya Akan Sedar Dari Koma, Lepas Solat Saya Pengsan Balik,” Perkongsian Ustaz Hanafi Penghidap Kanser Limfoma

penghidap kanser limfoma

“Bagi saya kanser ini adalah suatu nikmat,” itulah antara kata-kata dari Ustaz Mohamed Hanafiah Abdul Malek, 43, selepas beliau telah disahkan menghidap kanser Limfoma pada 31 Januari lalu.

Beliau yang lebih mesra dipanggil Ustaz Hanafi berkata menyatakan kesakitan mula dirasai ketika menunaikan umrah pada Disember lalu.

“Doktor menjangkakan kemungkinan sel kanser itu sudah berada dalam badan saya sejak 10 tahun lalu tetapi tidak disedarinya,” Katanya yang pernah dibuang sel kanser sebesar 10 sentimeter panjang kali 7 sentimeter lebar dengan berat 1 kilogram di hospital swasta 1 Februari lalu.

Beliau kali ini telah berkongsikan sebuah kisah yang cukup menyetuh hati ini akan kebesaran Allah swt Maha Pencipta diberikan kepadanya, mana tidaknya beliau menceritakan bagaimana semasa dalam koma dia diberikan minda separa sedar melakukan ibadat kepada Allah swt.

Jom kita dengar apa yang diceritakannya.

Posted by Hamizatul Maizan Mohamed on Wednesday, 7 June 2017

Posted by Hamizatul Maizan Mohamed on Wednesday, 7 June 2017

Posted by Hamizatul Maizan Mohamed on Wednesday, 7 June 2017

Sungguh hebat kuasa KuasaMu Ya Allah, tak terfikir dek akal, apapun itu tanda kekuasaan yang tiada tandinganNya.

Beliau yang merupakan Penasihat Rumah Anak Yatim Fakir Miskin Al Habbah di Batu Caves, Selangor masih giat memberikan ceramah termasuk dalam program tanyalah Ustaz terbitan TV9.

Sumber: Siakapkeli

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0