in

(VIDEO) Padah Memandu Laju, Pemandu Kereta Camry Terlanggar Penunggang Motosikal Akibat Terkejut Sekatan Polis Selepas Provok Pengadu

pemandu toyota camry

Akibat memandu dengan laju, seorang pemandu kereta yang terkejut apabila mendapati ada sekatan polis di jalan raya di hadapannya telah terlanggar seorang penunggang motosikal yang menyebabkan mangsanya melambung ke udara.

Rakaman video yang dimuat naik oleh Lau Meng Yau itu viral di media sosial dan ramai yang mengecam tindakan pemandu itu memandu secara berbahaya dan boleh menyebabkan kemalangan maut.

kemalangan jalan raya
Gambar Hiasan

Berdasarkan video dashcam kereta Meng Yau, kejadian itu berlaku pada jam 3 pagi Khamis, di mana kereta itu datang dari belakang dengan laju dan mencucuk kereta Meng Yau, sebelum Meng Yau memberi laluan kepada kereta tersebut.

Tetapi pemandu kereta terbabit dilihat tidak berpuas hati dengan Meng Yau dengan menekan brek beberapa kali di hadapan kereta Meng Yau dan memeut meninggalkannya.

Meng Yau kemudian memecutkan keretanya meninggalkan kereta terbabit dan tidak lama kemudian ia datang kembali mengejar kereta Meng Yau yang sudah memperlahankan keretanya berikutan ada sekatan polis di hadapan.

pemandu kereta
Terkejut dengan sekatan polis, pemandu tersebut terlanggar penunggang motosikal di hadapannya.

Bagaimanapun tindakan pemandu terbabit mengundang padah apabila dia tidak menyedari sekatan itu dan cuba membrek kenderaannya. Malangnya dia gagal berbuat demikian lalu merempuh seorang penunggang motosikal di hadapan anggota polis.

Berkata kepada mStar Online, Meng Yau pada ketika itu baru pulang dari bertemu dengan rakannya di Jalan Klang Lama.

“Sebelum kejadian, saya memandu secara perlahan untuk pulang ke rumah. Tiba-tiba ada sebuah kereta memecut laju dari jauh dan ‘mencucuk’ rapat kereta saya dari arah belakang.

“Saya pun berikan dia laluan tetapi dia seolah-olah ingin mencari masalah dan mula menekan brek beberapa kali ketika berada di depan kereta saya.

“Saya tidak mahu terlibat dengan kejadian yang tidak diingini lalu memintas kereta itu sehingga kereta itu hilang dari pandangan.

“Namun saya tidak menyangka pemandu itu akan melakukan perbuatan itu sekali lagi sehingga hilang kawalan dan melanggar seorang penunggang motosikal. Saya nampak penunggang itu melambung ke atas jalan raya dan bangun selepas dia dilanggar.

“Kemudian polis datang memberikan bantuan kepada mangsa dan turut bercakap dengan pemandu yang melanggarnya itu. Saya tidak pasti apa yang berlaku selepas itu,” katanya. – The Reporter

Written by Sazarimma

Seorang penjawat awam yang ada life insurance, suka travel dengan Air Asia, ada sikit simpanan dalam bank dan suka tengok wayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0